onsdag 23 juni 2010

Trädgårdsplanering!

Äntligen är han här!! Grävarn´Jonas är på plats hos oss för att hjälpa oss med trädgården.
I tidig morgon med knotten som sällskap gick vi rundvandring på vår tomt och gick igenom den plan vi har. Efter att knotten fått sig en rejäl frukost och vi en hel del att klia på, så var det bara för Jonas att sätta igång! Han hade med sig, till Samuels stora glädje, en liten grävmaskin.

För att få det jämnt överallt hade han med sig bra hjälpmedel för det. Laser att mäta höjden.

För att veta hur långt ut, vilka sten som ska bort, höjdskillnadsplatser och dylikt hade han en orange sprayfärg att markera med.
Sådana här prickar fick vi på en del platser....
Till att börja med fick han placera lite mer fyllmaterial från slänten i bakkant till slänten mellan våra terrasseringar på tomten. Lite roligt är det ju, för precis ett år sedan till midsommar, tog vi ner alla träd som var på vår tomt! Sedan lagom till vår semester fick Jonas jobbet att fixa till tomten innan det var dags att göra grund.
Nu är han här igen ett år senare, i ungefär samma tid! ;)
Så här såg det ut uppifrån medan Jonas höll på att försöka få ordning. I bakkanten på tomten där man ser berget, ska han imorgon lägga ett dräneringsrör. Annars skulle vi nog få det vått där trodde han. Jordhögarna ska han lägga ut så fint han kan för att vi ska kunna så gräsmatta.

När han efter en arbetsdag lämnar oss ser det ut så här på vår tomt. Här bakom garaget kommer vi att ha ett trädgårdsland med vinbärsbuskar, hallonbuskar, potatis, jordgubbar och rabarber. Efter att dräneringsröret ligger på plats kommer det att bli mer jord som möter på berget.


Framför vårt uterum ser vår tomt ut så här numera. Berget är fortfarande upp i dagen och så ska det förbli. Vi ska så gräs här och ha en plantering mitt i berget där det finns en grop.

Andra jobb han fixar samtidigt är att det ska grusas upp runt garaget så att vi kommer upp under carport. Sedan ska han även fixa till våra stuprör så att de går ner på rätt plats.

Imorgon väntar en ny arbetsdag hos oss för vår grävare Jonas. Mera grus och mera jord.
Det är även en annan kille på gång, han ska sätta upp vår köksfläkt!! Inte en dag för tidigt!!!
Jag återkommer med mer uppdatering då morgondagens jobb är gjort!
Ha det gott i sommarsolen! =)

1 kommentar: